tisdag 15 juli 2008

Mimichans syltkakor

Syltkakor med en underbar kombination av hallon och citron.
Snabba, enkla och goda!Ingredienser ca 20-30 st
(antalet är beroende på hur stora man gör dem och hur mycket deg som äts under utbakningen):
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • rivet skal från en liten citron
  • Fyllning: ca 1 dl hallonsylt
Blanda mjöl, socker och rivet citronskal.
Mixa in smöret, att göra det med fingrarna som verktyg fungerar jättebra.

Forma degen till en rulle och lägg denn kallt en stund
(fungerar väldigt bra även om man hoppar över det svala momentet).

Om man vill att bakningen ska gå snabbt så skär man sedan rullen i lagom tjocka skivor, lägger dem på en bakpapperskläd plåt och trycker en grop i varje kaka.
Vi körde improvisationsmetoden, vilket tar mycket längre tid men som ger mer fantasifulla kreationer.
Fyll groparna med sylt.

Gärna mycket sylt, ju mer desto godare. (Ivarjefall enligt vissa. ;-))

Grädda kakorna i 175 graders ugnsvärme ca 15 minuter.
Låt dem svalna. Sen är det bara att njuta!

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, they really look like they're enjoying it! Syltkakor- is that the same thing as jam-cookies?