söndag 27 juli 2008

Cirkusfamilj, marängfår och draksäng

Det finns en familj i Skåne som har ett eget rum i våra hjärtan, en Cirkus A. Vi ses inte så ofta som vi skulle vilja, men då vi syns är det som det var igår. I år hamnade vi mitt i ett 7-års kalas, med marängtårtstaberas!

En marängtårta på över 40 cm, som täcktes med marängfår, marängailiens och glitterströssel gjorde födelsedagsbarnet strålande glad (och oss andra också, för vi fick ju hjälpa till och äta upp skapelsen). Mums! Har man en mamma med eget kafé (passar på att tipsa om kafé och galleri Vidån, i Furulund) så är det ju inte så konstigt att tårtan blir magnifik. :-)


Jag mötte dessa goa personer via lajv för massor av år sedan (typ -92) och under åren som gått har familjen växt till sig. Tre pojkar har de, som nu en i taget får sina rum inredda precis som just de vill ha dem.

Dessa två administratörer av Cirkus A är otroligt kreativa, ska det vara ska det vara rejält, storebrors rum har inretts som ett hobhus. Ni vet hoberna, de där småfigurerna som Tolkien skriver om, de med håriga fötter. Dörren är rund och alla små detaljer är med.

Mellanbror ville ha en stor karta på golvet, en solnedgång, stjärnhimmel och en drake. Den stora garderoben är himlen ovan molnen och målad invändigt i ljustblått med moln. Jag är helt förälskad i sängen!
Jag låter bilderna tala för sig själv:


Lillebrors rum står nu på tur, han ska få en klättervägg. Den kommer vi nog få se nästa sommar. Väntar med spänning!

Såfort vi landar i Furulund försvinner barnen iväg med de goa pojkarna och leker tills de stupar. Vi vuxna sitter uppe allldelles förlänge och pratar på kvällarna och alla är rätt dagen efter vid frukosten, men det är det värt! För det är ju så otroligt kul att ses. :-)

Den kreativa ådran går i arv, storebror har gjort denna fina drake somhänger i kökets tak.

Tack för senast och kram, Cirkus A. Vi ses snart igen!

Inga kommentarer: