Inspirerad av sconesreceptet jag använde igår, bakade barnen och jag en ny egen variant idag.
Komsta scones
Ingredienser:
4dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn med quinoa
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin eller smör
3 dl filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 12 bitar, rulla till bullar direkt i handen. Platta ut dem direkt på den bakplåtspapper täckta plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Servera de nybakade sconsen med marmelad och ost som tillbehör och nybrygt kaffe till.
Sen tar man med sig frukosten ut i solen och njuter av sommaren! :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar