söndag 13 juli 2008

Komsta scones


Inspirerad av sconesreceptet jag använde igår, bakade barnen och jag en ny egen variant idag.

Komsta scones

Ingredienser:
4dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn med quinoa
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin eller smör
3 dl filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 12 bitar, rulla till bullar direkt i handen. Platta ut dem direkt på den bakplåtspapper täckta plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Servera de nybakade sconsen med marmelad och ost som tillbehör och nybrygt kaffe till.

Det går verkligen jättesnabbt att trolla ihop degen och få dem på plåten, minimalt med disk och minimalt med kladd och mjölkaos. Medans man brygger kaffet så blir sconsen klara i ugnen. Perfekt på morgonen med andra ord.


Sen tar man med sig frukosten ut i solen och njuter av sommaren! :-)

Inga kommentarer: