måndag 21 juli 2008

Världens bästa mellis=Onigiri

Något jag verkligen saknar från Japan är all god och nyttig snabbmat, det är så otroligt lätt att få tag i bra mellanmål var man än är i Japan. Överallt säljs det Onigiri, risbollar i lagom storlek och med alla möjliga goda fyllningar. Vanligast är nog att de fylls med Umeboshi (sura plommon) eller lax, men det kan lika gärna vara tonfiskröra eller natto. Är man bara sugen så räcker de med en, är man hungrig så köper man två och de brukar vara billiga, nån tia styck.
Att inte dessa har kommit till Sverige är ett mysterium, för ett bättre mellis/lätt lunch finns nog inte.

De är enkla att göra själv om man har lite ris över från middagen, man kramar ihop lagom stora bollar och fyller dem med det man har hemma, för att man inte ska bli kladdig så klär man dem med Nori. Slå in dem i lite plastfolie och picnicen är fixad!

När Baaba är i Sverige så blir det såklart Onigiri till mellis, både A och G är väldigt förtjusta i dessa goda risbullar och äter med god aptit.

En bra beskrivning på hur man går tillväga för att göra sina egna Onigiri hittade jag på den här sidan: Bentobox, beskrivningen nedan har jag lånat från den sidan.

Lycka till!

Inga kommentarer: