lördag 19 juli 2008

Lördag igen!

Sommaren rusar på och det är helt plötsligt lördag igen. Barnen håller koll. Det infördes nämligen lördagsgodis för tre veckor sedan och lördag är numera en dag som inte kan glömmas... De börjar räkna ner redan söndagmorgon. ;-)

Idag när vi satt och åt picnic i gräset utanför Simrishamns kyrka, så började kyrkans klockor dåna. Barnen frågade varför de gjorde det och M som sett ett dopfölje gå in i kyrkan förklarade att det nog var en speciell dag idag... var på G säger: - Ja, det är ju godisdag idag!

Så stor har nu lördagen blivit att den till å med rings in med kyrk-klockor! Ivarjefall tror barnen det.
Efter lunchen bar det iväg till Netto för att inhandla detta högt värderade lördagsgodis. Vi har sagt att de får välja 5 (fem) stycken godisar var och ännu så länge verkar det vara helt lagom.

G har under flera veckors tid forskat reda på fakta om tuggummi, dvs "bara tugga, inte svälja"-regeln har han redan lärt sig utan att nånsin tuggat ett tuggummi. Intressant detta vad de lär sig utan oss vuxna till hjälp.

Han njöt stort av sitt valda jordgubbstuggummi, samt den röda klubban, det verkade som de var höjdpunkterna denna lördag.

Även A hade klubban som favorit och var lite putt för att inte hon hade valt att ta ett tuggummi...
Så nästa lördag vet vi vad A kommer högprioritera i sin påse. :-)

Inga kommentarer: