tisdag 22 juli 2008

Bullbak och kvällsloppis

Måndagen den 21 juli började vi med att baka, Baaba skulle på eftermiddagen ha fika med några bekanta och hade till detta beställt kanelbullar.
Förra veckan testbakade jag bullar med en ny sorts "snabbjäst" och passade nu på att göra en bakning med vanlig jäst för att jämföra. Utvärderingen kommer senare i bloggen. :-)
Dagen försvann iväg rätt fort och framåt kvällen kändes det bra att ge sig iväg till Skillinge för en kvällsloppis, innan insläpp så var det mycket folk som laddade för att göra fynd. Även vi var laddade!

Barnen parkerade vi i en jättehög med mjukdjur, där de grävde efter det optimala gosedjuret. A hittade till slut två små apor som hon fick för en femma och G kom hem med en "kråka" dvs en papegoja i naturlig storlek...

Jag fyndade en blommig hund och en brun manchsterkeppa till sambon + en del tyger. Skillinge loppisen var nog en av de bättre vi varit på; fint organiserad, trevliga försäljare och kanonbra priser dvs det känns verkligen som man gjort fynd!
Ska kommas ihåg till nästa sommar.

Medans jag sitter i uthuset och bloggar så pågår det ett Scrabble-parti i köket. Det är M's familj som är fullkomligt tokiga i detta knepiga spel, det går inte en kväll utan att de gnuggar geniknölarna och försöker slå varandra med krångliga ord. :-)

Jag är ingen spelperson, men sitter gärna med och tittar på (ett tag), ibland fastnar det något användbart ord, som tex dzo= avkomman till en yak och en himalajansk ko, alltid användbart. ;-)

Inga kommentarer: