måndag 4 augusti 2008

Annorlunda Mynta o Hannasgården

Har av en vän fått några skott av en annorlunda mynta, bladen ser ut som Shisoblad, men är lite tjockare och även lite ludna. Den doftar kryddigt och enligt henne passar den lika bra i matlagning till dekoration och smaksättning, som i vattenkaraffen. Hon har den i kruka inne åretrunt, men den klarar sig nog lika bra ute.
Hon har visat den för en trädgårdmästare som inte kunde identifiera den. Spännande!
Jag fick skotten och hon sa att vi ska sprida den vidare...så innan vi åker hem kommer några skott få flytta till Hannasgården där vi var och fikade igår.

Hannasgården är ett underbart fint ställe som jag hittade av en slump via sjalbarn.se, Sara och Anders som har gården odlar chili, mynta, pelargoner, tomater mm. De planerar för fler växthus och en mysig trädgård bakom huset. Ser fram emot att få se vad som hänt till nästa år. :-)

De har lite djur och ett mysigt café med fikabröd, saft och kaffe utöver det vanliga.

De varianter vi testade var chilichokladkaka med grädde (överraskande sting, otroligt god!), pelargonkaka (hela familjens absoluta favorit. Mums!), STORA kanelbullar, nykokt kaffe och hemgjord saft (både jordgubbs och fläder!). Så har ni vägarna förbi Hannas så stanna till och fika!

Sara berättade också om forumet alternativ.nu, där det finns det mesta om allt från kaniner, skinnberedning till odling och husbyggnationer. Jag har varit inne och smygtittat, där finns så mycket av alla mina numera lite glömde intressen...dax att ta tag i dem igen?

Inga kommentarer: