onsdag 25 juni 2008

Springcykel- en kanon grej

Vi köpte för ett år sedan en springcykel till G, men han förstod aldrig riktigt poängen med denna cykelvariant. Utan det blev för oss föräldrar att springa med honom och hålla i medans han övade på den "riktiga" cykeln han fått i 4-års present (inga stödhjul här inte...)
Lagom till sin fem-års dag så lärde han sig cykla själv, om man hjälpte igång honom. Tre dagar tog det innan vi kunde släppa, men fortfarande behövdes det starthjälp. En eftermiddag med grannflickan som cykellärare och hon hade lärt honom även den delen, alltså att cykla igång från stilla stående.

Nu blev det lillasyster A's tur att ta över den fortfarande blänkande nya springcykeln, det blev en del springandes med henne med, men inom kort hade hon fattat GREJEN. Att kunna ta sig fram själv och att kunna cykla med när G cyklade var en enorm frihet för henne. Vilken lycka!

Nu är hon en hejjare på sin cykel och spexar till det medans hon cyklar. Snart kanske man kan testa med den lilla pedalcykeln som råkade följa med hem från sista barnklädesbytet....

Inga kommentarer: