fredag 24 oktober 2008

Gen Gens goda Chokladhavrekakor

Det behovs lite sommar nu mitt i höstmörkret. Hittade bild och recept på G's goda chokladhavrekakor som vi bakade i somras, lika goda nu passar bra till en kopp te och enbra bok!

Ungstemperatur: ca 175grader
  • 3dl havregryn
  • 100g smör
  • 1dl socker
  • 1,5dlvetemjöl
  • 0,5tsk hjorthornssalt
  • Hackad mörkchoklad och russin (lagom mycket så det blir mumsigt gott)

Rör ihop smör och socker.

Blanda allt torrt, inkl choklad och russin i en egen bunke.

Blanda ihop smörsockerblandningen med de torra ingredienserna

Gör små bollar (ca 20 st), lägg på en plåt och tryck till kulorna med en gaffel

Grädda i ca 25 min (tills de är torra och har fin färg under)

Inga kommentarer: